top of page

 

La selecció d'imatges que teniu a continuació és el record de moltes de les històries que he viscut arreu del món. Òbviament no hi és tot, però si una  part representativa del meu camí personal... bona visió!

 

PODEU CLICAR SOBRE LES IMATGES PER VEURE-LES A PANTALLA COMPLETA

Bhopal

En aquesta ciutat de l'Índia, la nit del 2 al 3 de desembre del 1984, va tenir lloc la catàstrofe industrial més gran de la història. Una fuita de gas tòxic va provocar un núvol letal que en poques hores va matar i afectar milers de persones, provocant víctimes encara ara.

 

Una part del meu cor viu amb els nens que, sense cap culpa, han nascut enverinats per l'aigua contaminada i pateixen, en molts casos per sempre, les conseqüències d'una negligència malauradament sense justícia...

Islàndia

La força de la Naturalesa en estat pur, en una terra on tot canvia, tot es mou i tot creix. Un lloc meravellós, variat com a pocs i potent com cap, que mereix una primera visita circular per a descobrir tota la riquesa que pot oferir la gènesi del món.

 

Des de les comunitats cristianes de la costa fins al temple més sagrat de l'interior, cada poble o ciutat té un racó amb una flor, una espelma o un símbol al qual acudeixen els fidels de les diferents religions.

Rèttir

Durant el mes de setembre els ramaders islandesos recullen totes les ovelles que pasturen lliures en tota l'illa, per classificar-les, separar-les i tancar-les abans que arribi l'hivern, que en aquestes latituds és sempre llarg, fred i fosc.

I, durant uns dies determinats, aquesta feina es converteix en una festa, on famílies senceres es retroben per treballar i compartir l'alegria i l'essència d'un poble acostumat a viure en un mòn hostil però increïblement ric. 

Eslovènia

Un país encaixat entre muntanyes, amb rius, gorges, coves i boscos meravellosos, on l'ambient rural encara és predominant i visible en tot el territori.

Un país amb una bella capital, Ljubljana, crescuda a mida humana, plena de vida i energia, senzilla però dinàmica, rica de contrastos i oportunitats fotogràfiques.

Un país amb una costa anecdòtica però amb un llac, el Bled, símbol d'una terra que posseeix i ofereix molt més del que sembla.

Dolomites

En aquestes muntanyes he crescut com a escalador i com a fotògraf, i encara ara són una font inesgotable de possibilitats, alpinístiques i visuals.

La seva geologia única es combina amb unes formes extraordinàries per donar lloc a un espectacle màgic de llums a l'abast de tothom perquè, si una cosa tenen les Dolomites, és la facilitat d'accés.

Els refugis són una altra de les riqueses de la zona, i és tan fàcil gaudir d'un capvespre espectacular que no hi ha excuses per no visitar aquest paradís petri.

Pasqua siciliana

La passió amb què es viu la Setmana Santa a Sicília és colpidora. Des de la processó més solemne a la festa més esbojarrada tothom espera i viu aquestes dates amb una devoció especial.

Dones i homes, petits i grans es prenen una pausa en la quotidianitat del dia a dia per endinsar-se en els actes que durant quatre dies paralitzen tota l'illa.

No hi ha horaris, ni cansament, ni pausa. No hi ha dia o nit, només hi ha celebració, tradició i sentiment.

Illes Eòlies

No conec un indret on tots els elements de la Natura es manifestin amb tanta força com en aquests arxipèlag del nord de Sicília.

L'aigua és d'un blau pur, la terra canvia colors i formes en cada illa, l'aire bufa sempre per fer honor al déu dels vents i el foc és potent i viu...

Les Eòlies són un univers de colors i matèries però sobretot de sensacions inoblidables. Aquí el temps s'atura i es mou amb el ritme de les onades i la cadència de les erupcions.

Sri Lanka

Un país variat i ric com pocs, possiblement el millor per visitar en pocs dies i una bona porta d'entrada a un Orient amable, acollidor.

 

Varietat de paisatges, religions i activitats però jo em quedo, sens dubte, amb l'espiritualitat que es veu (i viu) en tot el territori.

 

Des de les comunitats cristianes de la costa fins al temple més sagrat de l'interior, cada poble o ciutat té un racó amb una flor, una espelma o un símbol al qual acudeixen els fidels de les diferents religions.

Cholatse

Afortunadament encara es poden viure aventures autèntiques en la massificada regió de l'Everest; només cal escollir bé el cim que es vol escalar, anar-hi amb un bon company de cordada i gaudir del meravellós ambient de les muntanyes més altes del planeta.

Com sempre quan es visita el Nepal, l'ascensió no és l'únic premi que ofereix el país de les neus. La seva gent, les seves creences i els seus déus són elements que resten impresos en la memòria, tant o més que les visions del majestuós Himàlaia.

Myanmar

Des del primer dia que hi vaig posar peu em vaig enamorar d'aquests país. De la seva pluja torrencial, de les pagodes i temples, de la vegetació i l'aigua, de la cultura i les tradicions, de l'espiritualitat i l'amabilitat dels seus habitants...

Un país ple de llum i d'or, brillant com la rialla i l'esperança dels seus infants, però colpit encara per les restes d'una dictadura militar.

Un país que no em canso mai de recordar i al qual sempre voldria tornar.

Marroc

Mai hauria imaginat que, tan a prop, hi hagués un lloc que pogués oferir uns estímuls com els que hi ha en aquest país del nord d'Àfrica.

El Marroc és una porta vers el món àrab, amb tot el que això significa. És la també un exemple de riquesa natural exagerada, de cultura ancestral intacta i de moltes coses que, desgraciadament, no han canviat.

Per mi ha estat, i ho és encara ara, la possibilitat observar el món amb ulls diferents.

Desert

Les dunes van significar per mi un retorn als orígens de la fotografia. Vaig oblidar-me dels colors i em vaig concentrar en les formes, en les ombres i en les textures.

I vaig descobrir que la sorra tenia una presència, que el desert tenia vida i que entre els plecs i ondulacions d'aquest mar sense aigua hi havia l'essència d'un món fascinant que es resisteix a morir.

Noruega

Els fiords del nord han estat una sorpresa en tots els sentits. Una descoberta inesperada que m'ha regalat imatges potents i delicades alhora.

Una llum diferent de tot el que havia vist fins aquell moment, un paisatge senzill i complex, ric i ple de possibilitats creatives.

I amb el regal de veure l'aurora boreal, la senyora de la llum, tan bella com esquiva, tant irreal com màgica.

Patagònia

El cel del sud és infinit, però carregat de núvols amb formes canviants, orgàniques i tridimensionals. Ple de colors.

La terra del sud és immensa, carregada de vida i amb horitzons inabastables. Plena de tot i de res, de fauna i vegetació però també de desert.

L'aigua del sud és inacabable, amb neu sense fi i llacs sense fons, amb un blau de mil tons diferents.

La Patagònia és el sud.

bottom of page