La selecció d'imatges que teniu a continuació és el record de moltes de les històries que he viscut arreu del món. Òbviament no hi és tot però si una  part representativa del meu camí personal... bona visió!

 

PODEU CLICAR SOBRE LES IMATGES PER VEURE-LES A PANTALLA COMPLETA

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/22
Sri Lanka

Un país variat i ric com pocs, possiblement el millor per visitar en pocs dies i una bona porta d'entrada a un Orient amable, acollidor.

 

Varietat de paisatges, religions i activitats però jo em quedo, sens dubte, amb l'espiritualitat que es veu (i viu) en tot el territori.

 

Des de les comunitats cristianes de la costa fins al temple més sagrat de l'interior, cada poble o ciutat té un racó amb una flor, una espelma o un símbol al qual acudeixen els fidels de les diferents religions.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/20
Bhopal

En aquesta ciutat de l'Índia, la nit del 2 al 3 de desembre del 1984, va tenir lloc la catàstrofe industrial més gran de la història. Una fuita de gas tòxic va provocar un núvol letal que en poques hores va matar i afectar milers de persones, provocant víctimes encara ara.

 

Una part del meu cor viu amb els nens que, sense cap culpa, han nascut enverinats per l'aigua contaminada i pateixen, en molts casos per sempre, les pitjors conseqüències d'una negligència malauradament sense justícia...

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/18
Cholatse

Afortunadament encara es poden viure aventures autèntiques en la massificada regió de l'Everest; només cal escollir bé el cim que es vol escalar, anar-hi amb un bon company de cordada i gaudir del meravellós ambient de les muntanyes més altes del planeta.

Com sempre quan es visita el Nepal, l'ascensió no és l'únic premi que ofereix el país de les neus. La seva gent, les seves creences i els seus déus són elements que resten impresos en la memòria, tant o més que les visions del majestuós Himàlaia.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/20
Myanmar

Des del primer dia que hi vaig posar peu em vaig enamorar d'aquests país. De la seva pluja torrencial, de les pagodes i temples, de la vegetació i l'aigua, de la cultura i les tradicions, de l'espiritualitat i l'amabilitat dels seus habitants...

Un país ple de llum i d'or, brillant com la rialla i l'esperança dels seus infants, però colpit encara per les restes d'una dictadura militar.

Un país que no em canso mai de recordar i al qual sempre voldria tornar.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/26
Marroc

Mai hauria imaginat que, tan a prop, hi hagués un lloc que pogués oferir uns estímuls com els que hi ha en aquest país del nord d'Àfrica.

El Marroc és una porta vers el món àrab, amb tot el que això significa. És la també un exemple de riquesa natural exagerada, de cultura ancestral intacta i de moltes coses que, desgraciadament, no han canviat.

Per mi ha estat, i ho és encara ara, la possibilitat observar el món amb ulls diferents.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/16
Desert

Les dunes van significar per mi un retorn als orígens de la fotografia. Vaig oblidar-me dels colors i em vaig concentrar en les formes, en les ombres i en les textures.

I vaig descobrir que la sorra tenia presència, que el desert tenia vida i que entre els plecs i ondulacions d'aquest mar sense aigua hi havia l'essència d'un món fascinant que es resisteix a morir.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/18
Eòlies

No conec un indret on tots els elements de la Natura es manifestin amb tanta força com en aquests arxipèlag del nord de Sicília.

L'aigua és d'un blau pur, la terra canvia colors i formes en cada illa, l'aire bufa sempre per fer honor al déu dels vents i el foc és potent i viu...

Les Eòlies són un univers de colors i matèries però sobretot de sensacions inoblidables. Aquí el temps s'atura i es mou amb el ritme de les onades i la cadència de les erupcions.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/14
Pasqua siciliana

La passió amb què es viu la Setmana Santa a Sicília és colpidora. Des de la processó més solemne a la festa més esbojarrada tothom espera i viu aquestes dates amb una devoció especial.

Dones i homes, petits i grans es prenen una pausa en la quotidianitat del dia a dia per endinsar-se en els actes que durant quatre dies paralitzen tota l'illa.

No hi ha horaris, ni cansament, ni pausa. No hi ha dia o nit, només hi ha celebració, tradició i sentiment.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/20
Dolomites

En aquestes muntanyes he crescut com a escalador i com a fotògraf, i encara ara són una font inesgotable de possibilitats, alpinístiques i visuals.

La seva geologia única es combina amb unes formes extraordinàries per donar lloc a un espectacle màgic de llums a l'abast de tothom perquè, si una cosa tenen les Dolomites, és la facilitat d'accés.

Els refugis són una altra de les riqueses de la zona, i és tan fàcil gaudir d'un capvespre espectacular que no hi ha excuses per no visitar aquest paradís petri.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/19
Noruega

Els fiords del nord han estat una sorpresa en tots els sentits. Una descoberta inesperada que m'ha regalat imatges potents i delicades alhora.

Una llum diferent de tot el que havia vist fins aquell moment, un paisatge senzill i complex, ric i ple de possibilitats creatives.

I amb el regal de veure l'aurora boreal, la senyora de la llum, tan bella com esquiva, tant irreal com màgica.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/17
Patagònia

El cel del sud és infinit, però ple de núvols de formes canviants, orgàniques i tridimensionals. Ple de colors.

La terra del sud és immensa, carregada de vida i amb horitzons inabastables. Plena de tot i de res, de fauna i vegetació però també de desert.

L'aigua del sud és inacabable, amb neu sense fi i llacs sense fons, amb un blau de mil tons diferents.

La Patagònia és el sud.