top of page

 

Sóc viatger d'ençà que tinc memòria, primer amb la imaginació i després organitzant les sortides de la meva adolescència. I sempre he desitjat compartir les meves emocions amb altres persones perquè un viatge amb bona companyia és sempre més intens.

 

Les meves propostes van molt més enllà d’una profunda recerca visual; la cultura, la gastronomia i les relacions humanes són també elements fonamentals d’aquestes experiències, on viure amb intensitat és fonamental per emportar-se a casa molt més que un record gràfic del lloc.

 

Els grups són sempre reduïts, normalment no més de 6 participants, i els programes diaris s'adapten al màxim a les necessitats individuals, intentant trobar l’equilibri perfecte entre creativitat, ensenyament i lleure. La didàctica fotogràfica es basa en el seguiment i comentari personalitzat i ningú es queda mai enrere ni es perd cap activitat, inclosos els acompanyants, perquè no cal ser fotògraf per sentir i gaudir de les meravelles del món.

 

La cura en la logística és una de les meves prioritats, i això significa que l'elecció dels serveis, allotjaments i transports no és casual ni subjecta a preferències econòmiques o imposicions de les agències de viatges. Sempre busco el millor hotel, restaurant i guia d'acord amb la disponibilitat local i les necessitats del grup.

 

Tinc un interès especial en la sostenibilitat de totes les propostes, i sempre que és possible intento posar un granet de sorra en la conservació del planeta, escollint serveis com una cuina amb ingredients de kilòmetre zero, el tractament de l'aigua potable o la reducció de plàstics.

 

Cada viatge és una fantàstica aventura que les imatges per si soles no poden explicar. Darrere de cada experiència hi ha mil anècdotes, records i emocions, totes lligades a les persones que m'acompanyen i a les que trobem en el camí, part fonamental de la meva vida.

 

A continuació teniu algunes de les futures propostes, però si teniu alguna idea especial en ment, no dubteu a contactar amb mi directament per l'organització de viatges personalitzats.

Viatges 2021 CAT_1.jpg
La festa pagana

Si les condicions ens ho permeten, tornarem per onzè any consecutiu al carnaval de Venècia, la ciutat de la llacuna, on màscares i disfresses omplen i recorren els carrerons a la recerca del millor lloc per a posar.

 

Festa i animació, però també racons tranquils en una Venècia autentica i llunyana del turisme. Dues ànimes en un mateix lloc, totes dues fascinants i enriquidores.

Viatges 2021 CAT_2.jpg
Retorn al passat

La costa croata està tan torturada com la història recent del país balcànic, i com ell encara conserva un sabor antic i autèntic que la recent invasió turística no ha esborrat.

 

Els pobles de clara influència veneciana es barregen amb indrets típicament eslaus, i no és estrany trobar persones vestides de forma tradicional o activitats  oblidades en la resta d'Europa.

Viatges 2021 CAT_3.jpg
La màgia perenne

Tothom ha sentit parlar de la Toscana i l'imaginari col·lectiu l'ha transformat, en  un paradís cultural, gastronòmic i paisatgístic. Amb raó.

 

Molts racons d'aquesta regió són patrimoni de la humanitat per la UNESCO i només cal deixar-se portar per una carretera enmig dels camps per trobar un angle perdut o una persona amable amb qui conversar i passar la jornada.

Viatges 2021 CAT_4.jpg
La regió desconeguda

Algunes parts d'Itàlia són desconegudes fins i tot per als propis vilatans. Al centre del país, besada per la mar Adriàtica i amb una orografia muntanyenca però suau, l'aigua ha torturat el paisatge d'aquesta zona donant-li caràcter.

 

El líquid element és fonamental en la fabricació manual del paper de Fabriano, ha excavat les famoses coves de Frassassi i modelat els abruptes canons dels Monti Sibillini. I sense aigua els prats de Castelluccio di Norcia no floririen amb un paleta de colors que fa les delícies dels amants de la naturalesa.

Viatges 2021 CAT_5.jpg
L'illa més gran

L'illa més gran de la Mediterrània podria ser considerat més aviat un continent. Per varietat de paisatges, d'arquitectures, de gastronomies i de gent.

 

I la millor forma de conèixer una part d'aquesta riquesa és moure's a la recerca dels indrets més característics, però buscant també aquells racons poc freqüentats  on es troba l'essència més pura d'aquesta terra única.

Viatges 2021 CAT_6.jpg
A les faldes del volcà 

Els paisatges lunars del volcà actiu més alt d'Europa, l'Etna, són sorprenents. Les seves característiques i orgàniques formes es barregen amb uns colors de la terra que  no deixen ningú indiferent. 

 

La influència de "a muntagna", com l'anomenen els locals, s'aprecia no sols en la fèrtil naturalesa dels seus vessants sinó també en la gent, lligada des de sempre i per sempre, als humors de la senyora de la lava.

Viatges 2021 CAT_7.jpg
Els elements primordials

Vulcano bufa, murmura i xiula; amb constància, fum i olor, des del seu ampli cràter fins a les pedres sota l'aigua. Bufa i acoloreix de groc les roques on cristal·litza el sofre del seu vapor, alè vital d'aquesta illa.


Stromboli és la joia de les Eòlies: regularment la seva sang s'eleva cap al cel per a il·luminar la nit i atreure totes les mirades, tots els anhels. I les cases als seus peus són el vestit blanc d'una illa verda i exuberant gràcies a la riquesa de la seva negra pell.

Viatges 2021 CAT_8.jpg
Neu i aigua

A nord-oest dels Alps els cims ja no són tan alts i les faldes de les muntanyes no perden mai el seu color verd, fins i tot a l'estiu. L'aigua brolla i cau arreu donant al paisatge una vitalitat especial.

 

I la mateixa neu que proporciona caràcter a l'horitzó s'acumula en els bonics llacs on la humanitat, des de temps immemorials, hi ha plantat arrels, conscients de les riqueses de l'entorn.

Viatges 2021 CAT_9.jpg
Gegants de roca

Les Dolomites són unes muntanyes màgiques; la seva composició geològica les rendeix úniques i, amb la llum justa, les seves parets es tenyeixen de colors sorprenents que fan les delícies dels amants de la natura.

 

Una màgia que es manifesta en tota la seva esplendor quan es recorren alguns dels fàcils senders que regalen visions magnífiques d'aquests gegants petris. I, per si no fos prou, els refugis estratègicament situats permeten descansar i assaborir, amb tota comoditat, dels capvespres i cordialitat d'aquesta regió.

Viatges 2021 CAT_10.jpg
Caminant entre miralls

Lluny, cap al nord, la terra perd la seva forma i es barreja amb la mar, que la modela i l'abraçada amb mil dits d'aigua, on els pobles són només punts aïllats en un paisatge salvatge que no coneix confins.

 

En aquestes latituds, on els perfils de les muntanyes es confonen amb l'horitzó del vast oceà, la millor ubicació per a entendre aquests paisatges és el cim d'alguna de les fàcils elevacions que s'alcen sobre les valls, on unes poques cases acolorides alegren l'esperit en els llargs hiverns sense sol.

Viatges 2021 CAT_11.jpg
La dama de llum

La ciutat de Tromsø és l'enclavament més important de la regió i una base perfecta per a recórrer i descobrir la infinitat de valls que formen l'univers particular dels fiords noruecs.

 

Però és quan el dia s'acaba que comença la màgia del lloc; en les nits clares una llum diferent il·lumina el cel i balla, balla sense parar per a delit dels ulls atònits que no poden descriure els seus moviments. És l'aurora boreal, la senyora de la nit, esquiva i difícil, un dels fenòmens naturals més fascinants que es poden observar en la Naturalesa.

Viatges 2021 CAT_13.jpg
Tardor entre muntanyes

Quan l'estiu toca la seva fí els raigs del sol es resisteixen a deixar la terra i es refugien en les fulles dels arbres, que canvien color per recordar l'astre rei.

 

I així, abans que l'hivern monocromàtic arribi, els paisatges es tenyeixin de grocs i daurats per regalar una l'última mirada càlida abans que fred intens despulli la terra de color.

bottom of page