top of page

Els itineraris que us presento a continuació no estan pensats per fer-los corrent ni competint, tan sols gaudint de l’entorn natural on transcorren i de la companyia que escollim.

 

No hi ha indicacions precises dels recorreguts, i molt menys una traça electrònica a seguir, només una idea d’on sortir i on arribar perquè cadascú visqui (i busqui) l’excursió en el mode que més li agradi.

 

Les dificultats són quasi sempre assequibles amb un mínim d'entrenament, i en moltes ocasions hi ha la possibilitat d'escurçar la jornada o evitar els trams més complicats. Només cal tenir una mica d’esperit d’aventura, triar una jornada tranquil·la i caminar per descobrir indrets propers amb ulls diferents.

 

BONA PASSEJADA!

_JFA2721.jpg
Travessa de Collserola

Una magnífica oportunitat per conèixer tot el massís que envolta Barcelona, caminant entre boscos i crestes panoràmiques.

 

És preferible realitzar el recorregut d'oest a est per afrontar el primer tram, feréstec en alguns punts,  amb bones energies.

La part final és una senzilla passejada, però el desnivell acumulat es fa sentir. Per sort es pot escurçar la ruta en diferents punts.

_JFA1617.jpg
Cerdanyola-Vallvidrera

Senzill itinerari que transcorre principalment per cresta, evitant la part més concorreguda del passeig de les aigües i baixant al peu de Vallvidrera com a opció d'acabament.

_JFA1538.jpg
Tibidabo

Pujada directa al Tibidabo i baixada sense pressa al baixador de Vallvidrera, per gaudir en poc temps d'unes vistes immillorables sobre la Ciutat Comtal.

_JFA1568.jpg
Turons de Can Pasqual

Caminada de nord a sud sortint de la Floresta per acabar a Pedralbes, passant pels Turons de Can Pasqual i la cresta que condueix a les runes de Sant Pere Màrtir.

_JFA1605.jpg
Sant Cugat-Vallvidrera

Fàcil caminada per amples pistes forestals fins a arribar a la carena que condueix al Tibidabo, d'on es pot baixar a la ciutat per diferents itineraris.

_JFA1602.jpg
Cresta de Collserola

Excursió seguint la línia ideal de la cresta, encara que això signifiqui travessar Vallvidrera.

Es pot en tots dos sentits: sortint de Trinitat Vella el desnivell és superior, però el capvespre és més bonic des de Sant Pere Màrtir.

_JFA1577.jpg
Puig d'Olorda

Completa excursió amb bon desnivell per endinsar-se en racons poc coneguts del vessant oest de Collserola.

L'itinerari no és sempre fàcil de trobar però precisament aquest fet el fa interessant i, en molts trams, solitari.

_JFA1543.jpg
Marató a Collserola

Una de les moltes opcions de fer kilòmetres al voltant de Barcelona, en aquesta proposta afegint-hi un desnivell considerable.

No infravaloreu la distància ni el cansament, però gaudiu de l'oportunitat de visitar quasi tots els racons de la muntanya metropolitana per excel·lència.

Un entrenament per somnis més ambiciosos, allà on la imaginació us vulgui conduir.

bottom of page